Att stå upp för sig själv kräver mod – och ett och annat spa-besök

04 augusti 2022 Mikael Barani

editorial

Varje dag är ett tillfälle att göra nya val här i livet. Att bestämma sig för att göra något på ett helt nytt sätt kan vara något av de kraftfullaste som vi kan säga åt oss själva att göra.
Ännu kraftfullare är kanske att helt enkelt sluta göra något som inte längre är till gagn för oss själva. Det kräver förstås mod men det gör allt som faktiskt kan leda till förbättring här i livet.

Vägen till dig själv

För vi människor är flockdjur och kommer i första hand att välja sådant som leder till att vi fortsätter att vara accepterade av den flock som vi är del av.
Just därför är det svårt att bryta negativa beteenden – vi går emot en sorts koncensus som innebär att vi riskerar att bli utstötta eller i varje fall sedda i ett negativt dager i våra vanliga sociala kretsar.

Dock är det många som med tiden inser att livet är för kort för att inte leva som vi själva vill. Naturligtvis är detta ett projekt som man bygger sten för sten, steg för steg. Det är genom långsiktighet som de stora förändringarna kommer. 
Det är med återkommande disciplin som vi river ned gamla väggar och bygger nya vägar vidare.

spa

Det gäller naturligtvis att vara förstående mot sig själv mitt i allt detta. Du kommer att snubbla, det kommer att kännas som att du inte kommer någonstans och att saker till och med har blivit sämre.
Kom därför ihåg att skämma bort dig själv då och då, till exempel genom att besöka Åkerblads spa i vackra Tällberg: https://akerblads.se/.

För det är som sagt en svår uppgift att bryta beteenden och mönster som man kanske har utvecklat genom större delen av sitt liv. Det finns vägar som ofta är smärtsamma att vandra på men som i slutändan leder fram till inre segrar som är större än vad vi kunde ana.
Våga vara en av dem som vandrar på denna väg – du kommer att bli mer dig själv om du gör det.

Fler nyheter