Bergspräckning i Stockholm tyst och försiktigt

30 maj 2022 william eriksson
Bergsprängning

editorial

När ditt företag växer så det knakar och inte längre får plats i lokalen där allt startade börjar det bli dags att fundera på att bygga ut. Beslutet att vara kvar på samma plats är given. Varje dag kommer kunder leende till butiken och ger positiv feedback. Bra sortiment, lätt att hitta hit och stora parkeringsmöjligheter.

Ni har gjort kalkylerna och ja, ni kan bygga ut här nära Stockholm. Marken tillhör redan er men här finns dock två stora problem för att utbyggnad ska kunna ske. Strax intill ligger ett område med flera befintliga hus och andra minnesvärda byggnader. På tomten finns även ett berg. Hur gör ni då om ni vill bygga där det nu står ett berg?

Stockholm har medarbetarna med engagemang och utrustning

För att spränga nära känslig omgivning krävs känsligare tekniker som åstadkommer spräningen. Det är här bergspräckning med fördel används. Metoden riskerar inte att det blir skador på närliggande byggnader och kräver därför heller ingen förbesiktning.

Alla moment hanteras av välutbildad personal med stor kunskap inom respektive arbetsområde. Det handlar om att utföra ett säkert arbete för personerna samt att inte skada byggnader intill det som skall sprängas. Att utvecklas handlar om att tänka nytt, att ta fram nya tekniker och idéer och att anpassa arbetet utifrån det som efterfrågas.

 

Bergsprängning

 

Här finns fyra exempel på tillvägagångssätt och specifika områden:

* Superwedge används för att spräcka berg och sten. Utrustningen hänger från en grävmaskin och förs ner i ett borrhål där den utvidgas så att berget långsamt spricker.

* Darda används där en grävmaskin inte kommer åt. Den påminner om superwedgen men hålls för hand.

* Wiresågning används i samband med sprängning där det intill finns byggnader eller konstruktioner. Med wiresågning skapas en luftspalt som avleder vibrationer.

* Snigeldynamit används i borrhål där den expanderar långsamt och gör sprickor i exempelvis berg.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Fler nyheter