Bra att veta om man har planer på att köpa en saxofon eller något annat instrument

21 oktober 2021 Cecilia Olsson
Bra att veta om man har planer på att köpa en saxofon eller något annat instrument

editorial

Att lära sig spela ett instrument är något som kan vara riktigt givande. Har man inte redan en favorit så kan det vara bra att testa några olika innan man köper instrumentet och alla tillbehör som behövs. Ofta har man dock ett instrument i åtanke när man bestämt sig för att börja spela. Då kan det vara klokt att först prova lite genom att ta lektioner eller testa en väns instrument. Fastnar man för instrumentet så kan det vara dags att börja kolla runt på varifrån man kan köpa ett eget instrument samt nödvändiga tillbehör.

En butik som erbjuder det mesta inom ljud och instrument

Hos danguitar.se hittar man olika slags musikinstrument, ljudsystem, scenutrustning samt alla möjliga tillbehör. Bland annat så hittar man flera olika saxofoner och nödvändiga tillbehör av hög kvalitet. Vill man ha hjälp på vägen så har DanGuitar även en lärobok med CD i sitt sortiment som ger total undervisning i saxofon samtidigt som den är enkel att förstå.

I boken får man även råd gällande instrument och den utrustning man behöver, instruktioner för effektiv teknik och trevligt spelande, förklarande sidor om läsning och förståelse av musik samt test för att tydligt märka de framsteg man gjort. Det kan vara en god hjälp på vägen till att bli en duktig saxofonist. 

Hur fungerar en saxofon?

En saxofon tillhör gruppen träblåsare och namnet till trots så är den vanligtvis tillverkad i mässing. Anledningen till att den hör till träblåsinstrument är för att ljudet skapas med hjälp av ett så kallat rörblad som består av trä. De fyra vanligaste typerna av saxofoner är sopran-, alt-, tenor- och barytonsaxofoner. Sopranen och tenoren stäms i Bb med en oktavs mellanrum, medan alten och barytonen stäms i Eb med en oktavs mellanrum. Till en saxofon så är det även bra att ha remmar, extra rörblad, kapslar, stativ och fodral. Allt detta finner man hos DanGuitar. 

Fler nyheter