De vanligaste anledningarna till att gasspisar behöver reparation

06 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

De vanligaste anledningarna till att gasspisar behöver reparation

Vi kan alla hålla med om att gasolkök är fantastiska tekniska och tekniska trollkarlar som kan tillaga utsökta måltider med en knapptryckning! Tyvärr är våra köksmaskiner, oavsett hur magiska de än är, inte immuna mot sina egna komplikationer; från tid till annan kan det hända att du stöter på ett problem med din gasspis och att den behöver repareras. I det här blogginlägget kommer vi att titta på några vanliga orsaker till att du behöver reparera din pålitliga (eller möjligen rostiga) gamla gasspis. 

1. Felaktigt tändsystem: Ett av de vanligaste problemen som kan uppstå med ditt gasolkök är ett felaktigt tändsystem. Detta innebär att din ugn eller spis inte kan antändas på ett säkert sätt; antingen håller sig pilotljuset inte tänd eller så kan du inte få det att tändas alls! Om detta händer dig är viktigt att du stänger av gastillförseln och kallar in en fackman för att titta. Känner du ingen kan jag rekommendera Gasservice i Stockholm.

2. Läckor: Gasläckor kan vara extremt farliga, så om det luktar gas eller om du ser att det bildas några pölar i närheten av spisen ska du stänga av gasen omedelbart och få in en expert för att diagnostisera problemet med en gång.

reparation av gasspisar stockholm

Felkoder och problem med flamman

3. Fel koder: Moderna gasspisar har ofta elektroniska kontrollpaneler som kan visa felkoder när något är fel. Om du ser en felkod, slå upp den på nätet för att ta reda på vad den betyder och vidta nödvändiga åtgärder för att lösa den.

4. Problem med flamman: Om gaslågan inte brinner korrekt kan det vara ett problem med gastillförseln eller själva brännaren. Du kan kontrollera detta genom att tända brännaren och justera reglagen för att se om det gör någon skillnad. Om inte är det dags att ringa in en fackman.

Felen kan vara många, så det bästa är att låta ett proffs titta på din spis när den krånglar.

Fler nyheter