Dubbelt så stor plats med pallställ

02 maj 2022 Lily Hansen
pallställ

editorial

Pallställ är en smart uppfinning, för du fördubblar din lagringsyta med enkla medel. Det lönar sig att skaffa pallställ så att du utnyttjar platsen maximalt och alltid har tillräckligt med varor på lager. Det sparar mycket packningsjobb och fraktkostnader att du kan leverera en hel beställning på en gång.

Pallstället är en ställning i flera våningar, så att du kan förvara två lastpallar ovanför varandra. Du lyfter upp den övre pallen med truck, och alla varor har sina bestämda platser. Det är ordning på alla produkterna, och du plockar lätt och effektivt det som kunderna beställer.

Nya eller begagnade pallställ

Pallställ är bra att köpa nya, men det går också lika bra att skaffa begagnade. Du kanske bara behöver dem sporadiskt, men det är ändå bra att ha många, för då kan du ta emot stora leveranser utan problem. För en firma som vill expandera utan att bygga ut, är det suveränt med pallställ och det finns rejält med plats för varor som ska lagras intill varandra. 

På många företag blir stora leveranser stående lite varstans på lagret när man har brått och det är fullt överallt. Då är det lätt att missa en pall man letar efter och det blir rörigt. Det är effektivt att direkt ställa varje pall på sin plats, och det minskar både besvär och letande. 

 

pallställ

Spara pengar med metoden 

När du har styrt upp din verksamhet med pallställ på lagret, kan en vikarie lätt sköta utlastningen. Det blir en mer effektiv hantering, och allt går smidigt utan jäkt och stress. Många gånger ingår det i kvalitets- och miljöpolicyn att man ska minimera felleveranser och ha bra utlastningsrutiner.

 Pallställ underlättar effektiviteten på firman. Så i praktiken sparar du mycket pengar på att skaffa massor av pallställ. Skulle du behöva sälja dem senare, är andrahandsmarknaden mycket god. Länktips: https://www.svelag.se/pallstall/.

Fler nyheter