En engelsk sportbil är vi många som drömmer om att äga

08 december 2019 jonas olsson
En engelsk sportbil är vi många som drömmer om att äga

Triumph är ett välkänt varumärkesnamn som har fått ge namn åt både underkläder och skrivmaskiner. Men mest känt är det nog som motorcykel- och bilmärke. Den engelska bilen Triumph byggdes en gång i tiden i Storbritannien. Det vi allra mest kommer ihåg Triumph för är den fina serien av sportvagnar som kom 1953. TR2 hette den första och vi är nog många som har drömt om att en gång få äga en sådan. Modellen Mayflower som kom 1950 byggdes faktiskt i Nyköping. På 70-talet blev det lite vanligare med triumphbilar i Sverige men de ansågs ändå vara riktiga lyxbilar som vanligt folk inte hade råd med att ens köpa reservdelar till.

 

 

Det är lätt att hitta reservdelar

 

Tillverkningen av triumphbilar har tyvärr sedan länge avstannat. Men har man tur kan man hitta en gammal sportbil på auktion, via blocket eller på någon av alla de andra sidorna som säljer bilar på nätet. Brittiska bilars dåliga rykte är överdrivet och om de bara servas regelbundet och tas om hand brukar det inte vara några större problem. Skulle det ändå uppstå något problem och man kanske skulle behöva byta stötfångare eller fixa växellådan så finns det ännu gott om Reservdelar till triumph att tillgå enkelt både i Sverige och England. 

 

Från reparation till helrenovering

 

Oftast börjar en bilrenovering med att bara få bilen körbar. Men när man väl kommit igång är det svårt att låta bli att inte ta det där och fixa det där och även byta den där. Så är man helt plötsligt uppe i en helrenovering. Triumph var dessutom inte kända för sitt rostskydd. En tacksam sak med bilmärket är tillgången på reservdelar. Nästan allt finns att få tag på och även till moderata priser. För fler tips kan man också vända sig till något av alla de diskussionsforum som finns. 

Fler nyheter