Fin och slät hud med sockervax

16 september 2019 Lily Hansen
Fin och slät hud med sockervax

Det vaxas med smärtsamma remsor och hårborttagningskrämer köps och huden blir knottrig, röd och irriterad. Känner du igen dig? Hårborttagning kan vara en riktigt jobbig process, som kan innebära både smärta och dyra kostnader. För den som börjar bli less på allt krångel finns det en metod som är väl värd att testa, nämligen sockervax. 

 

Krångelfri hårborttagning 

Sockervax är en hårborttagningsmetod med en lång historia som vuxit i popularitet de senaste åren. Allt fler upptäcker sockervax och dess många fördelar. Vid sockervaxning används inga tygremsor som vid klassisk vaxning. Istället värms sockervaxet upp och stryks på huden där man vill ta bort hår. Sedan rycker man bort vaxet i hårets växtriktning och då följer håret helt enkelt med vaxet. Efteråt känns huden mjuk och len eftersom vaxningen även fungerar som en lätt peeling av huden och tar bort döda hudceller. Det är en väldigt skonsam hårborttagningsmetod som sällan leder till något obehag eller någon irritation.

 

 

En del upplever att det är lätt hänt att man råkar skära sig när man rakar med rakhyvel, andra som använder sig av vaxremsor hemma tycker det är klurigt att få till ett snyggt och jämnt resultat. Och hårborttagningskrämer kan ge biverkningar för vissa, såsom hudirritation. Då är sockervaxning ett utmärkt och skonsamt alternativ. 

 

Salong eller hemma?

Om man är nybörjare och aldrig testat sockervax förut kan det vara smart att gå till en salong de första gångerna och få vaxningen utförd av ett proffs. Men när man har fått lite kunskap i hur det går till går det även att utföra vaxningen själv hemma. Då är det viktigt att man använder sig av ett riktigt bra sockervax som ger det där perfekta och släta resultatet man är ute efter. Bodyfashion är en hemsida som säljer högkvalitativt och ekologiskt sockervax. Det kan vara ett alternativ om du vill köpa sockervax. 

Fler nyheter