Fototapeter kan sätta pricken över i\’et i barnrummet

06 november 2020 Cecilia Olsson
Fototapeter kan sätta pricken över i\'et i barnrummet

När ett barnrum ska inredas så är det bra att ha i åtanke att det ska vara praktiskt och säkert, men gärna också fint. Vissa gånger är det möjligt att få både säkerhet och design i en och samma sak, det gäller bara att göra lite efterforskning. Det är såklart även viktigt att inreda rummet så att det blir en plats där barnet trivs och vill vara.

Välj barnsäkra möbler

Samtliga möbler i ett barnrum bör vara säkra, oavsett om det handlar om en säng, byrå eller ett bord. Det finns allt för många skräck historier om barn som fått möbler över sig, därför är det viktigt att minimera risken för skador genom att montera fast inventarier som kan tippa och inte välja möbler med lådor där det finns stor klämrisk för barnets små fingrar. 

Sängen är viktig för god och trygg sömn

Då barnen är riktigt små är en spjälsäng det säkraste alternativet, titta på stabilitet, höjd och bredden mellan spjälorna. Från ungefär tre års ålder brukar de allra flesta kunna gå över till en vanlig säng, tänk då på att den inte ska vara för hög och placera gärna en mjuk matta under den som kan dämpa om barnet skulle ramla ur. 

Belysning och textilier gör rummet extra mysigt

Det kan ofta passa med varm och mysig belysning i ett barnrum, men det är alltid klokt att ha någon form av allmänbelysning med lite kallare ljus som underlättar vid exempelvis städning samt funktionell belysning i anslutning till ett bord. Textilier gör rummet mjukare och kan ta in härlig färg i rummet. Något annat som också ger härlig kulör och liv till utrymmet är en fototapet. 

Fototapet av hög kvalitet gör det lilla extra för rummet

En fototapet med vackert, gulligt eller häftigt mönster kan vara en riktig favorit hos barnen. Välj tillsammans med barnet ut en tapet som gör rummet extra fint och personligt. Hos Sohu-Shop finns många fina motiv och samtliga fototapeter håller hög kvalitet. 

Fler nyheter