Gasa på med rätt gasol

25 januari 2020 jonas olsson
Gasa på med rätt gasol

För en privatperson handlar gasol oftast om utegrillar, camping och spisar. Men inom industrin är LPG-gasol en uppskattad och mycket användbar källa till energi. Den är effektiv och ren eftersom den innehåller väldigt små mängder av svavel och inga tungmetaller. Det är också en gas som är ren från stoft och sot. 

Idag sker nära hälften av förbrukningen av gasol inom industrin bland annat för att gjuta och värmebehandla metaller. LPG-gasolen används också inom massa- och pappersindustrin och även jordbruk under torkprocesser. Gasol kan också användas till att driva fordon och kallas då motorgas. Då tankas gasen i vätskeform. 

 

Välj rätt behållare vid förvaring

LPG-gasol kan grilla sommarmaten och hjälpa till att ta bort ogräs mellan stenplattor. Den kan värma upp uteserveringar och driva tillverkningsprocesser i industrin. LPG-gasol är färglös och tyngre än luft. Den kan vara explosiv; det är därför viktigt att alltid ha en säker behållare och kontrollera sprickor i eventuella slangar på exempelvis utegrillar eller andra maskiner. 

Ibland innebär processen att det krävs rotering på behållare. Hos primagaz finns det alltid möjlighet att låna en gasolflaska vid behov, både som företagskund och som privatkund, så att hanteringen alltid är säker. Som takläggare, husbilsägare eller truckförare eller högpresterande företag inom industri är det här rätt gasol och rätt behållare finns. 

 

 

Prova en grönare variant av gasol

Idag finns det även möjlighet att beställa miljövänlig gasol. BioGasol är tillverkad av 100 procent hållbar biomassa. Miljövänlig gasol har samma kemiska sammansättning som vanlig gasol men kan tillverkas på matavfall eller vegetabiliska oljor vilket gör att koldioxidutsläppen minskar och du använder ett förnybart alternativ. Effekten är densamma. Är du intresserad av att byta så är det mycket enkelt att gå över till ett koldioxidneutralt alternativ. Det är bara att kontakta Primagaz. Närmaste återförsäljare finns på hemsidan och där har kundservice en öppen chatt för frågor.

Fler nyheter