Hur du skapar anpassade bokmärken för dina böcker

23 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Skapa unika bokmärken

Gillar du att läsa? I så fall vet du att bokmärken är ett måste. De hjälper dig att hålla din plats i boken och gör det lätt att hitta din plats igen. Men vad gör du när du är klar med boken och vill markera din plats för framtida referens? De flesta viker bara ner sidans hörn, men det kan skada boken med tiden. Det finns ett bättre sätt – skapa egna bokmärken till dina böcker! I den här artikeln visar vi dig hur du kan göra vackra bokmärken med hjälp av material som är lättillgängligt. Du kommer att kunna anpassa dem hur du vill, och de kommer att hålla mycket längre än nedvikta sidor. Så hämta lite material och sätt igång!

image

Dekorera enligt eget tycke

Först behöver du några förnödenheter. Till det här projektet behöver du:

– kartong eller tjockt papper

– sax

– en bok

– en penna

– en linjal

– lim (lim eller tejp)

– dekorationer (valfritt)

Nu när du har dina förnödenheter kan vi börja!

Börja med att klippa en remsa av kartong eller papper som är ungefär två tum bred och sex tum lång. Om du använder mönstrat papper ska du se till att mönstret är orienterat på det sätt som du vill att det ska synas när bokmärket är färdigt. Använd sedan boken som en guide för att hjälpa dig att rita en böjd överdel på en remsan – detta gör att bokmärket passar fint över bokens sidor. Klipp ut den böjda toppen med en sax.

Nu är det dags att dekorera ditt bokmärke! Du kan använda tuschpennor, färg, glitter, stämplar eller något annat du kan komma på för att göra ditt bokmärke unikt. Var kreativ! När du är klar med dekorationen limma eller tejpa fast pappersremsan på boken.

Och så är det klart! Du har nu gjort ett eget bokmärke till din bok. Upprepa den här processen för så många böcker du vill, och tappa aldrig bort din plats igen! Tack för att du läste! Vi hoppas att du gillade den här artikeln.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://serviceöversikt.se/

https://bra-service.se/

https://servicenews.se/

https://alltomservice.se/

https://entredjehand.se/

https://service-bloggen.se/

https://service-firman.se/

https://service-tidningen.se/

https://service-tips.se/

https://servicefirmor.se/

https://serviceposten.se/

https://skandinaviskservice.se/

Fler nyheter