Inte bättre förr

26 juli 2020 Lily Hansen
Inte bättre förr

Som förare på en längre tur kan man ibland få klagomål från passagerarna i stil med att det går för sakta, sätena är obekväma och är man aldrig framme någon gång. Som tips kan man då beskriva för de besvärliga passagerarna hur de första bilarna var skapta gällande bekvämlighet och hastighet. Exempelvis bestod de första hjulen av endast metall eller trä. Man kan bara tänka sig hur obekvämt det måste ha varit att köra i dagens hastigheter utan dagens gummibeklädda hjul som inte bara gör färden mjukare utan även är tystare. De har dessutom ett bättre väggrepp.

 

Säkert och bekvämt  

När man ska välja däck i Göteborg för att sätta på sin bil så är det inte enbart vilket märke, storlek eller säsongsdäck man ska välja, utan det finns fler variabler som spelar in. Beroende på däckets material, bredd, fasthet, mönsterstorlek och mönsterdjup får däcket olika egenskaper som man kan märka av som förare. Det handlar bland annat om hur stor yta som däcket har emot vägen, hur väl däcket tränger undan vatten och hur mycket kraft som däcket behöver för att drivas framåt. Kraften som behövs är också lika med mängden drivmedel, så är man noga påläst så kan det spara mycket pengar i längden i sänkta drivmedelskostnader.

 

Ett köp online

Det finns många olika sätt att köpa nya däck på. Man kan köpa begagnat via annons, i en onlinebutik, i en fysisk butik eller samtidigt som däckbytet ska ske. Men eftersom det är mycket viktigt att man får rätt produkt som både passar och som ger bäst prestanda och ekonomi så kan det vara vettigt att man tillfrågar den firman som man använder för bytet så man får det som passar allas behov bäst. Det finns i stort sett inte något tak för vad ett däck kan kosta, så tänk även på plånboken.

 

Fler nyheter