Kakel åt alla

20 augusti 2020 Lily Hansen
Kakel åt alla

Det finns lika många sätt att renovera ett badrum som det finns personer. Många föredrar att ha dusch medan andra absolut vill ha badkar. Kombinationer är också tillåtna! Antalet handfat är förhandlingsbart om bara utrymmet finns, men de allra flesta föredrar nog att ha endast en toalettstol.

Något som de flesta önskar är att sätta kakel. Kakelväggar är nästan helt underhållsfria och vattentäta om de behandlats rätt. Kakel finns i oändliga varianter och i alla färger. Ett badrum bör alltid installeras av personer med behörighet, och kakel är värt att satsa på. Golvet? Klinker med golvvärme, hur låter det?

 

Ett arbete för proffsen

Medan en kakelvägg i ett kök kan hanteras av en glad amatör är inte detsamma sant om ditt badrum. Om du vill vara säker på att få ersättning från ditt försäkringsbolag om något händer behöver du anlita en firma som kan utfärda ett våtrumsintyg. För övrigt vill du troligen inte heller vara utan ditt badrum i månader medan en vattenskada åtgärdas. Vad är det då som gör att det är så noga med badrummet?

Jo, alla ytor som kan komma att utsättas för rinnande vatten. Därför måste de säkras så att inget läcker in till själva bjälklaget.

Kakel i kök och badrum

Ett vackert och ändamålsenligt inrett hem får ett högre värde än ett hem med slarvigt utförda arbeten. Använder du kakel på väggen och klinker på golvet när du renoverar så kan du vara säker på att höja värdet på din bostad rejält. Dessutom finns det inget snyggare väggmaterial än kakel.

Det är viktigt att hitta rätt när man letar efter kakel värmland. Den bästa firman är den som får jobbet gjort och som gör det med gott humör. Kompetens, erfarenhet och servicetänkande. Där har du de tre sakerna du behöver hitta för att bli nöjd med arbetet. 

Fler nyheter