Lär dig att tala kroppens språk hos en fysioterapeut i köping

31 mars 2022 Mikael Barani
fysioterapeut

editorial

Det finns visdom i kroppen. Kanske låter det flummigt men om du tänker efter kanske du inser att det är sannare än vad du vågar erkänna för dig själv.

För även om det kan vara svårt att ibland tyda vad kroppen säger oss så kommunicerar den onekligen ut något, hela tiden. Det gäller dock att ta sig tid att stanna upp och lyssna på vad som händer i våra muskler, leder och vår bindväv.

Byggs upp över tid

Stanna till ett tag och blunda. Känn efter om du har några spänningar i kroppen. Låt din uppmärksamhet röra sig från huvudets krona och ända ned till fötternas rötter – och så tillbaka upp igen. Hur känns det i käkarna? Skuldrorna? Vaderna?

Chanserna, eller risken, är ganska stor att du upptäcker att du spänner på dig utan att du egentligen reflekterar över det.

fysioterapeut

För kroppen har en fantastisk förmåga att anpassa sig efter det vi säger åt den att göra – även när vi inte är medvetna om att vi faktiskt kommunicerar med den. Den är faktiskt så bra på att anpassa sig att om vi inte stannar till, och tillåter oss att känna efter, är chansen stor att vi missar att vi har lagt till oss med en massa fysiska ovanor.

Det kan handla om sådant som en fysioterapeut i Köping lätt skulle kunna identifiera: att vi skjuter ut med huvudet när vi sitter framför skärmen, att vi spänner käkarna när vi blir stressade och att vi drar upp axlarna till öronen när deadlinen på jobbet närmar sig.

Sådant här går oss lätt bi och vi inser inte hur det ligger till innan det är försent. Det är på det här viset smärta i ryggslut, nacke och axlar kan te sig som en överraskning för de flesta av oss. Sanningen är dock att kroppen varnade oss under en längre tid – hade vi bara lyssnat.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://djurbloggaren.se/

https://djur-bloggen.se/

https://djurnews.se/

https://alla-djur.se/

https://alltomdjuren.se/

https://dinadjur.se/

https://djurnytt.se/

https://familjedjur.se/

https://glada-djur.se/

https://husdjurs-bloggen.se/

https://husdjursbloggen.se/

https://tipsomdjur.se/

Fler nyheter