Lysrör med led-lampor

09 september 2020 Lily Hansen
Lysrör med led-lampor

Vi måste ha ljus för att må bra. Eller snarare, vi måste ha ljus för att ens överleva. Ljuset kommer ju från solen och det är ett konstaterat faktum, att utan solen så dör vi på stört.

Att vara utomhus i dagsljus varje dag är viktigt för vår hälsa. Bland annat så ställer ljuset in rätt hormonnivå i kroppen och det kan motverka depression. Trots att det är molnigt, ger solljuset effekt ändå. Så ta för vana att vara utomhus en stund varje dag oavsett väder.

 

Arbete inomhus

Tyvärr har många idag arbeten som mestadels sker inomhus. En del kommer inte ut alls under hela arbetsdagen. Då är det extra viktigt att ha bra ljus inomhus. Artificiellt ljus inte är lika bra som solljus. Då ska ljuset vara av riktigt bra kvalité. Men det är bättre än inget.

Om man vill se till att skapa ett bra ljusklimat inomhus, kan det vara bra att ta professionell hjälp. Det finns de som är experter på hur man bäst ljussätter sitt hem och kan allt om ljusergonomi. En del kan även beräkna energikalkyler för de befintliga lamporna som finns. De kan sedan byta ut dem till energisnålare varianter. Detta blir en win-win för plånboken och för miljön.

 

 

Ta hjälp av en sakkunnig

Om man bestämmer sig för att göra både miljön och plånboken en tjänst kan LED-lampor vara det bästa alternativet. På ett kontor är lysrör det som ofta används. Dessa går också att byta till LED. 

Ta bara hjälp av en sakkunnig för att allt ska bli rätt utfört. En expert kan besikta den befintliga armaturen och se om det går att byta till led lysrör. De kan även se så att skicket på hållarna och drivdonet ser bra ut. Sedan kan man må gott i sitt nya upplysta och miljösmarta kontor.

Fler nyheter