Många sätt att investera i skog

21 november 2021 Lily Hansen
Många sätt att investera i skog

advertorial

Det finns en plats som människor började vallfärda till i samband med att coronaviruset svepte över Sverige. Och det var skogen. När människor inte längre tilläts umgås så som man var vana vid, inomhus och på nära avstånd, då fick man helt enkelt byta taktik. Ute i skogen kunde människor träffas med frisk luft och säkra avstånd mellan varandra. Ute blev det nya inne, och det var skogen som blev den nya mötesplatsen för svenskarna.

Och det är det inte särskilt svårt att förstå. Skogen är en magisk plats. Det är en plats man delar med det vilda livet. Med dofter, ljud och intryck som du aldrig kan få inne i stan. Det finns till och med forskning som säger att det är stressbefriande och återhämtande att spendera tid i skogen. Då låter det väl ändå som det perfekta utflyktsmålet när man befinner sig i en pandemi? För det där viruset kan verkligen suga ut ens energi.

 

image

 

En plats med resurser

Skogen är en sådan magisk plats att du säkert känner dig lite sugen på att investera i skog om du hade möjligheten. Då kanske det inte bara handlar om själva upplevelsen du får av att vistas i skogen. Det finns många resurser att hämta i skogen. Träden kan användas för att tillverka papper, möbler och ved. Det är också exempel på hur du skulle kunna investera i skog. Ibland handlar det inte bara om att ta djupa andetag och trampa i lera.

Hur som helst. Oavsett hur du använder skogen är det väldigt givet att den är viktig. På många olika sätt. Både som en resurs för vårt psykiska och fysiska mående, men också rent materiellt. Det gäller därför att människorna tar hand om sina skogar. Att man inte skräpar ned i naturen och inte skövlar träd utan att plantera nya.

Fler nyheter