Mer plats med Storage i Uppsala

19 juli 2021 jonas olsson
Mer plats med Storage i Uppsala

För den som har ont om plats men ändå vill behålla saker kan magasinering vara en smart lösning. Det finns flera bra och pålitliga företag där man kan magasinera prylar och bohag, som exempelvis Storage i Uppsala. När man hyr magasin betalar man för den yta man tar upp och därför gäller det att packa smart och utnyttja förrådet även på höjden. 

Bäst är att packa så mycket som möjligt i flyttlådor, då dessa enkelt kan staplas tre stycken ovanpå varandra, förutsatt att de inte väger för mycket. Man brukar beräkna att det behövs ett fem kvadratmeter stort förråd för att få plats med sjuttiofem flyttkartonger. Det är inte alltid så lätt att själv beräkna storlek på förråd, men då kan man alltid fråga företaget som hyr ut förrådet om hjälp. Ibland förändras också behovet och man behöver större eller mindre yta, men då brukar det inte vara några problem att upp- eller nedgradera förrådet.

 

Så väljer man rätt förråd

Det finns både varm- och kallförråd att hyra. Kallförråd fungerar bra för till exempel utemöbler, surfingbrädan eller en båt, medan bohag mår bäst att förvaras i ett uppvärmt magasin med en inte alltför hög luftfuktighet. Priserna mellan olika magasin kan variera och naturligtvis kostar det också mer att hyra ett förråd som är uppvärmt.

Också tillgänglighet och öppettider kan variera mellan olika magasin och det kan därför vara bra att först fundera över vilka behov man har innan man bestämmer sig. Många gånger är man rädd om de saker man magasinerar och därför kan det vara bra att jämföra säkerheten mellan olika magasin. Finns det exempelvis larm och försäkring om det skulle uppstå en brand, översvämning eller inbrott? I de fall man har en egen hemförsäkring finns det ofta ett visst skydd i denna, som även gäller vid magasinering utanför hemmet. 

Fler nyheter