Olika ansiktsbehandlingar att välja bland

13 augusti 2020 Eva Olsson
Olika ansiktsbehandlingar att välja bland

Idag finns det olika metoder att ta till för att försköna sitt ansikte. En av dem heter microneedling och den kan utföras på alla hudtyper. Den behandlingen passar om du har stora porer, bristningar, pormaskar och pigmenteringar på din hud. Men också om huden blivit slapp på grund av ålder uppstramas den och ger en hudföryngring. Den reducerar även rynkor och fina linjer runt munnen.

Förutom allt detta tillför metoden vitaminer till din hud. Med microneedling kan man förutom att behandla hela ansiktet även behandla händer och dekolletage. Här använder man sig av 20 st nålar som är lika tunna som hårstrån och ett väldigt milt ämne som heter Micro BTX, ett gammalt och beprövat läkemedel som bland annat består av antioxidanter och vitaminer.

Injektionsbehandling är en annan metod som fyller ut områden i ansiktet som sjunkit in, till exempel djupa linjer, rynkor och kring käklinjen. Den kan också göra så att kindbenen blir mer markant och även ge volym åt läpparna. Sedan finns det en ytterligare metod, en så kallad rynkbehandling.

Den metoden går ut på att förebygga framtida rynkor och linjer i ansiktet, spänningshuvudvärk, migrän och överdriven svettning i armhålor, fötter och händer. Här används ett preparat som minskar muskelrörelserna i huden och på så vis blir huden slätare. Preparatet som är ett registrerat läkemedel har används i väldigt många år. Här får man vänta 1-10 dagar innan det ger resultat och effekten håller sedan i ca 3 till 6 månader.

Microneedling i Borås utförs på uniface och där hittar du även andra behandlingar, som kosmetisk tatuering, manikyr, hårborttagning och fotvård. Här finns också en behandling med en så kallad Hyaluron Pen, där man använder sig av fillers och helt utan nålar. Med den metoden får du ökad volym på dina läppar, linjer och rynkor. Den här behandlingen är perfekt om man är rädd för nålar.

Fler nyheter