Pauser med Rubiks kub ger ögonen vila från skärmar

20 maj 2020 Cecilia Olsson
Pauser med Rubiks kub ger ögonen vila från skärmar

I en tid då mycket går ut på att titta på en skärm för att arbeta, studera eller bli underhållen så kan det vara bra att även hitta andra saker som gör att man kan låta ögonen och hjärnan vila från skärmarna emellanåt. Mycket visar på att man sover sämre om man har elektronik i sovrummet, speciellt om man tittar på en skärm precis innan man ska sova eftersom ljuset från skärmen väcker hjärnan istället för att få den att slappna av. 

Vad ska man då göra om man inte sitter vid datorn eller med telefonen i handen?

Korsord och läsning är bra sätt att koppla av samtidigt som man utmanar sin hjärna genom att den skapar bilder till det man läser eller hittar lösningar i korsordet. Är man lite mer praktiskt lagd så kan till exempel en Rubiks kub eller andra IQ-utmaningar vara en bra aktivitet, både för underhållning och träning för hjärnan.

En kub med flera utmaningar i en och samma förpackning

En Rubiks kub kan lösas på otroligt många sätt eftersom kuben kan ha över 43 000 000 000 000 000 000 positioner. Men det finns lösningar som innebär att man går till väga på ett visst sätt och därmed kan lösa kuben lättare än om man bara sitter och vrider på måfå. När man har lärt sig att lösa kuben kan man börja ta tid på hur snabbt man kan göra det, eller varför inte lära sig lösa den på så få drag som möjligt? Det finns många sätt man kan utmana sig själv på och söker man på internet så kan man hitta tips och lösningar som gör att man kan testa sig fram vilket sätt som känns enklast för en själv. 

Man hittar ett stort urval av billiga Rubiks kub här! Hos MasterCubeStore finns dessutom flera andra sorters IQ-utmaningar samt användbara tillbehör. 

Fler nyheter