Professionell trädfällning i Uppsala

13 mars 2022 Lily Hansen
trädfällning Uppsala

Har ni ett eller flera träd som måste fällas? Trädfällning måste alltid ske på ett säkert sätt så att inte omgivningen skadas. Det gäller att ha full kontroll så att inte grenar eller hela träd faller över människor, bilar, hustak eller vägar. Många gånger kan man behöva ta ner trädet bit för bit genom så kallad sektionsfällning. Det är det säkraste sättet att fälla ett träd på och kallas därför även för “säker trädfällning”. 

Det finns företag, som exempelvis landskapsentreprenad.com, som är specialiserade på trädfällning i Uppsala. Viktigt är att trädfällningen alltid anpassas efter platsen. Är det exempelvis i ett bostadsområde måste man spärra av runt omkring trädet som ska tas ner, även när trädet fälls genom sektionsfällning. Vid sektionsfällning brukar man klättra upp i trädet för att såga av de olika sektionerna. Men man kan också använda sig av en skylift eller kranbil för att komma åt trädets grenar.

 

trädfällning Uppsala

 

Rutavdraget gäller för privatpersoner vid trädfällning

Det är inte bara kommuner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och markägare som kan behöva hjälp med trädfällning. Även småhusägare och villaägare kan anlita ett företag för trädfällning på tomten. Kanske har man ett träd som står oroväckande nära husets fasad? Vanligt är annars att man behöver fälla träd för att istället bygga på marken. När man anlitar ett företag för trädfällning som privatperson kan man använda sig av rutavdraget på arbetskostnaden. 

De företag som arbetar med trädfällning professionellt brukar också, mot en extra kostnad, erbjuda att såga det fällda trädet till ved eller att transportera bort det. Men de erbjuder även stubbfräsning, plantering av träd och trädvårdande tjänster. Innan man ber om en prisuppgift kan det därför vara bra att fundera över hur mycket hjälp man behöver. Man kan också be om en specificerad offert så att det blir enkelt att välja bort sådant man inte tycker är prisvärt.

Fler nyheter