RGB LED strip ger flexibel och effektfull belysning

08 september 2021 Cecilia Olsson
image

LED strips är något som kan användas på väldigt många sätt både i och utanför ett hem. Det går enkelt att fästa LED strips på önskad yta och därmed få effektfull belysning i den färg som passar utrymmet. LED strips kan fås i ett flertal olika längder, färger och nyanser. Det kan även gå att välja antalet dioder i en LED strip. Detta gör att det är lätt att hitta en LED strip oavsett behov och användningsområde.

En RGB LED strip erbjuder extra anpassad belysning 

En RGB LED strip är en typ av LED strip där det är möjligt att ställa in ljuset för att kunna variera mellan olika färger. De kan användas i hela hemmet och brukar framförallt göra succé i barnrum, men även i vardagsrummet kan de bidra till häftiga effekter och verka stämningshöjande. Med en RGB LED strip kan man variera färgen efter säsong, högtid eller varför inte efter humör!? En RGB LED strip kan enkelt styras med en fjärrkontroll, genom Google Home, Amazon Alexa eller en smartphone.

Snygg belysning utomhus

Vissa LED strips kan även användas utomhus, se bara till att de är anpassade för fukt och kyla. Det kan vara ett snyggt sätt att lysa upp räcken, trappsteg, murar, fasader, tak med mera. Ett enkelt sätt att få en snygg effekt på utomhusbelysningen är genom att till exempel sätta LED strips längs med väggen under taket, under trappsteg eller räcken. Då syns inte själva stripen men den ger ett sken som både kan vara funktionellt och väldigt snyggt. 

Ett komplett utbud

Hos LEDMegaStore.se hittar man LED strips av högsta kvalitet. I sortimentet finns alla LED strips och tillbehör man kan tänkas behöva i och utanför sitt hem. Produktinformationen ger en snabb överblick över vad man kan använda de olika LED stripsen till samt hur de ska installeras.

Fler nyheter