Så får du len och mjuk hud

13 augusti 2020 Lily Hansen
Så får du len och mjuk hud

Det har aldrig varit viktigare att ta hand om sig själv än vad det är nuförtiden. På alla möjliga sorters sätt. Den här texten kommer handla om din hud, det vill säga ditt skal, och varför du ska ta hand om den under alla årstider. Tyvärr är vi inte som ormar.

När ormar behöver byta skinn så kryper de helt enkelt ur sitt nuvarande och byter till ett nytt skinn. Vi människor har inte den lyxen. När vår hud utsätts för sol, vind och kyla sliter det på den. Då kan vi inte helt sonika ta av oss vårt skal och byta om till ett annat.  

Undvik spruckna nävar 

Istället får vi förlita oss på tillgänglig hudvård. Det är viktigt att till exempel smörja in huden regelbundet. På sommaren behöver vi skydda den från UV-strålning från solen med hjälp av solkräm och after sun. När sedan vinterhalvåret gör sig påmint torkar huden lätt ut och vi behöver smörja in oss med hudfuktande salva och krämer för att hålla huden i skick.

Många drabbas av nariga och torra händer om vintern, och då är hudsalva ett måste för att huden på nävarna inte ska spricka.  

 

 

Stort urval bland hudvårdsprodukter 

Men sedan finns det naturligtvis en uppsjö av medicinsk hudvård som inte är livsnödvändig men än dock behaglig och härlig att utöva. En ansiktskräm som håller ansiktet fritt från bakterier och samtidigt ger din en fräsch och föryngrad upplevelse av huden är till exempel svår att motstå.

Oavsett om det handlar om att släta ut rynkor, behandla ärr eller du bara är ute efter hudvård som ger dig en uppfriskad upplevelse och får dig att må bra kan du vara säker på att det finns någonting på hyllan för dig. Marknaden för hudvårdsprodukter är stor och det finns allt från naturliga produkter till klassiska läkemedel att välja bland.  

Fler nyheter