Sidohängda fönster skapar ett vackert ljusinsläpp

28 december 2021 jonas olsson
Sidohängda fönster skapar ett vackert ljusinsläpp

Utan fönster skulle din bostad vara väldig mörk och dyster. Du skulle inte få in något ljus över huvudtaget och det skulle förmodligen kännas instängt. Nuförtiden finns det ett stort utbud av fönster i olika storlekar och modeller. Det är viktigt att du får in tillräckligt med ljus i ditt hem och det får du om du exempelvis väljer sidohängda fönster. 

Sidohängda fönster har med tiden blivit en av de mest populära fönstervarianterna. Att just dessa fönster är ett bra val är bland annat för det stora ljusinsläppet du får då sidohängda fönster inte har spröjs. Tänk vad härligt när dagsljuset sprider sig i ditt hem och gör att du känner dig lite piggare. 

När det är dags för dig att köpa dina sidohängda fönster kan du välja bland en mängd olika varianter. Du kanske bara vill ha en ruta i ditt fönster eller flera rutor, valet är ditt. Det finns ett brett sortiment av sidohängda fönster som du kan köpa billigt online. Du bör lägga lite extra tid på valet av fönster så du får ett fönster som passar dina önskemål och behov.

 

image

 

Med trä- och aluminiumfönster undviker du utvändigt underhåll

Fönster behöver underhållas precis som det övriga huset. Om du vill ha ett fönster som kräver minimalt med underhåll kan du välja ett trä- och aluminiumfönster. Du undviker utvändigt underhåll då dessa fönster inte behöver målas. Utsidan av fönstret består av aluminiumprofiler som inte rostar. Det räcker att du rengör fönsterkarmen utvändigt några gånger per år.

Den invändiga delen av fönstret består av trä som du enkelt gör rent med ett skonsamt rengöringsmedel. Du kan välja färg på fönstrets insida så att du får en färg som passar i ditt hem. När du väljer ett fönster i trä- och aluminium behöver du inte oroa dig för tidskrävande underhåll av dina fönster.

Fler nyheter