Skicka konst med Schenker

13 september 2018 Matilda Olsson
Skicka konst med Schenker

Sedan urminnes tider har konst och kultur varit uppskattat hos människan och det finns väggmålningar som visar att konst skapades redan för många, många år sedan. Kulturellt skapande handlar framförallt om sådant som rör litteratur, konst, film, arkitektur, andra typer av formgivning och film. I takt med att världen har moderniserats har också möjligheten ökat för fler och fler att få ta del av den konst som skapas. En konstnär som skapat en tavla kan nu enkelt sälja den genom att ta en bild på tavlan, lägga upp den i sin webshop och sedan posta den till köparen. Eftersom marknaden för konst och kultur är stor och många försändelser som rör detta skickas över världen har Schenker en särskild logistiklösning för konst, museer och gallerier.

Inte sällan så är dessa föremål, ofta tavlor, mycket värdefulla och kan inte skickas hur som helst. Hos Schenker kan man få hjälp med innovativa lösningar för paketering och även hjälp med att hantera frakt av föremål till hela utställningar. För gallerier, mässutställare, konstsamlare och museum finns skräddarsydda transportsätt för värdefulla produkter. Fördelarna med att skicka sin konst med Schenker är att man kan vara säker på att de allra senaste konsttransportfordonen används, körningarna är säkra, tullklarering ingår, föremålen packas in på ett särskilt omsorgsfullt sätt och det finns ett heltäckande säkerhetskoncept. Här kan du läsa mer om att skicka konst med Schenker: 

https://billigtpaket.se/schenker

Alla typer av konst kan förpackas och skickas och det kan även ordnas med skräddarsydd tillverkning av transportramar, särskilda lådor för bilder och transportlådor. Förpackningarna är miljövänliga och man kan även hyra containrar med hjul, kistor och andra lådor. Utöver detta finns det specialtjänster som man kan beställa till, så som upphängning av tavlor vid utställningar med tillhörande upphängningspersonal, teknisk utrustning, förvaring av tomt emballage under utställningen, projektledning och uträkning av budget, samt även utnyttjande av en särskild teknik för lite tyngre föremål.

Fler nyheter