Smart med smarta lås

14 april 2020 Lily Hansen
Smart med smarta lås

Som fastighetsägare har man ständiga bekymmer med låssystem och nycklar. Beroende på verksamheten är problemen stora eller mindre stora. Handlar det om hyreshus med ett flertal lägenheter så är bekymren ofta kopplade till borttappade nycklar. Många verkar ha en talang att förlora nyckel efter nyckel, trots försäkran att det aldrig mer ska hända.

Har du hand om en fastighet med exempelvis kontorslokaler är det oftare problem med behörigheter. Vem ska ha tillgång till lokalerna, och när? Ska nyckeln gå att använda till alla utrymmen? Hur får man människor att komma ihåg att lämna in nycklarna efter avslutad anställning? 

Lösningen på bekymren heter smarta låssystem, Iloq.

 

Vad är smarta lås?

När du väljer att se på olika moderna lösningar för låsproblem, så är det system med programmerade nycklar som gäller. Men hur fungerar det rent konkret?

Ett låssystem som Iloq i örebro bygger på att man programmerar centralt, vem som ska ha access och var. Säg att du har ett hus med lägenheter. Då ska varje lägenhetsinnehavare kunna komma in genom porten, i gemensamma utrymmen och till sin egen bostad.

I ett kontorskomplex blir nyttan ännu större. Du kan göra en nyckel till huvudnyckel. Du kan bestämma exakt vilka lokaler varje nyckel fungerar till och dessutom bestämma specifika tider då den ska fungera. Enkelt och bekvämt.

 

 

Administration centralt

När någon anställd slutar, får andra arbetsuppgifter eller ska ha andra behörigheter går det att ordna mycket enkelt. Det går inte heller att kopiera nycklarna varvid problemet med okända nycklar i cirkulation elimineras. Låsen behöver med andra ord aldrig bytas ut, om en nyckel är på avvägar.

Smarta låssystem tillhör inte framtiden utan finns här nu. Du kommer att märka hur mycket enklare det blir att administrera nycklar och lås på detta sätt. 

Lyft luren och beställ en offert och en genomgång idag för snabbt skydd av dina lokaler!

Fler nyheter