Spåra de dolda riskerna i rören och undvik problem

26 juli 2020 Lily Hansen
Spåra de dolda riskerna i rören och undvik problem

Det som inte syns finns inte, är ett ofta använt citat. Ganska konstigt egentligen när man tänker efter. Självklart existerar det mängder med saker som ligger dolda. Sannolikt menar vi att problem som vi gömmer inte kommer att märkas. Brukar inte fungera så bra det heller, eller hur? Det som göms i snö kommer upp i tö, som bekant. Texten handlar om avlopp och äcklig lukt, bekymmer som löses med stamspolning i Stockholm. Att ligga steget före och låta kontrollera stammarna, exempelvis med kamera, är en bra början. Grannarna kommer att tacka dig om du tar initiativet. 

 

Självklara rutiner

De flesta tycker det är viktigt att underhålla sitt hus. Kanske går man en runda framåt sommaren för att kolla grunden, taket och hur fasaden har åldrats. Ibland behöver fastigheten målas om, fönstren bytas ut eller grunden dräneras. Att även se över det som ligger osynligt kräver ofta mer expertis. Om du känner att det blivit dags att kolla stammarna eller utföra en stamspolning, ta en titt här: https://www.stamspolningar.nu/. Du får då tillgång till utbildade och erfarna rörinspektörer som hjälper dig att hitta eventuella defekter. Du kan sedan se resultatet, som själva filmen och protokoll på webben. Utifrån dessa data bestämmer ni sedan vad som behöver göras och hur ni ska gå vidare. 

 

 

Om det blir kris

Skulle något akut hända, så ring jouren. Då får du och dina grannar snabb hjälp med stamspolning men även råd inför framtiden. Är det något ni kan förändra eller förbättra? Ibland behöver vi påminnas om hur vi ska bete oss med vatten och avlopp. Våtservetter, tops eller hushållspapper ska aldrig spolas ner i toaletten. Torka ur fett från grytor och kastruller och släng det i soporna. Det kan annars orsaka dåligt flöde och stopp. Gå också igenom hur mediciner och målarfärg ska hanteras.

 

Fler nyheter