Ta hjälp med lagerhållning och undvik onödigt höga kostnader

14 maj 2020 Cecilia Olsson
Ta hjälp med lagerhållning och undvik onödigt höga kostnader

Att äga ett företag kan ge stora vinster men det innebär även stora utgifter. Att driva ett företag för alltid med sig vissa kostnader som man gärna vill hålla så låga som möjligt. Därför är det viktigt att veta var man kan spara in och var man ska lägga resurserna.

Ett exempel kan vara lagret, om man har ett relativt litet behov av lager eller om det periodvis är stor variation på behovet av yta så kan det vara en bra idé att titta på om man kan hyra lagerplats istället för att skaffa ett helt lager.

Har man ett eget lager så medför det så kallade lagerhållningskostnader. De innefattar alla de kostnader som hänger samman med och som uppstår genom att man lagerhåller artiklar.

De kan till exempel bestå av kapitalkostnader, kostnader för lagerlokalen, kostnader för hanteringsutrustning, lagerhyllor, hanteringskostnader, försäkringskostnader, kostnader för värdeminskning, inventeringskostnader, administrativa kostnader, databehandlingskostnader och personalkostnader med mera. Vilket innebär en hel del utgifter och om man då har ett lager som man dessutom inte använder fullt ut så kan det verkligen vara bortkastade pengar.

Hillmers Logistik är ett företag som erbjuder lagerhållning och har stor kapacitet för det. Hos dem kan lagret växa och minska i storlek, precis som man själv vill. De har till exempel kunder som hyr allt från en pallplats till flera hundra. Det ska inte kännas som ett hinder då företaget växer och därmed även lagret, Hillmers Logistik finns där för att hjälpa sina kunder att nå nya mål. 

De har ett system som meddelar dem när det är dags att beställa nytt material, vilket innebär att man som kund aldrig behöver stå utan varor. Hillmers Logistik finns i Katrineholm, strax söder om Stockholm och når ut till hela Sverige inom en dag. Läs mer om Hillmers Logistik och deras tjänster på https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#lager.

Fler nyheter