Trygg djuraffär i Stockholm som har allt du behöver till hunden

13 april 2021 Cecilia Olsson
Trygg djuraffär i Stockholm som har allt du behöver till hunden

Människans bäst vän! det är inte för inte hundar kallas just detta. Hundar är trogna djur som kan bli en lika självklar del i familjen som dem man har blodsband till. Vem tycker inte om att mötas av en lycklig vovve med viftande svans så fort man kommer hem från en lång dag på jobbet!? Det är dock viktig att ha med sig att hundar också innebär en hel del ansvar och det finns en del saker de behöver för att kunna trivas och må riktigt bra. 

Se till att hunden har vad den behöver

Det allra viktigaste är att skaffa ett foder som passar utifrån vilken hundras det handlar om, hur gammal hunden är samt om den har några allergier eller speciella behov. Hur mycket och ofta en hund ska ha mat beror även det på hundens ålder (om den är en växande valp eller fullvuxen hund) och framförallt på hur aktiv den är. Det är såklart bäst att välja foder av hög kvalitet så att hunden får i sig den näring den behöver. 

Till en hund behöver man även koppel och bajspåsar för att man ska kunna gå ut med den på promenader. Den mår ofta bra av att ha en egen bädd eller åtminstone en egen plats i hemmet där den kan vila ut samt få vara ifred.

Det är också bra att ge sin hund leksaker som kan stimulera och ge utlopp för energi. Tuggleksaker är bra för hundar, men det är viktigt att se till att de inte består av några giftiga ämnen eller att de på något sätt kan innebära fara för hunden (till exempel om de biter loss en del). Vissa leksaker kan man därmed behöva begränsa till att de endast får användas när någon håller uppsikt.

Var noggrann med var du köper leksakerna

Det bästa är att köpa tuggleksaker i en trovärdig djuraffär. Butiker måste genomföra vissa kontroller på de produkter de säljer vilket säkerställer att hunden inte drabbas av någon typ av förgiftning, perforering i magen eller något annat problem till följd av en leksak av låg kvalitet.

Arken Zoo är Sveriges största, rikstäckande husdjurskedja som erbjuder det bästa för olika sorters husdjur. Deras sortiment är noga utvalt och håller hög kvalitet. Arken Zoo har bland annat en 250 kvadratmeter stor djuraffär i Stockholm (på Kungsholmen) där man hittar det mesta man kan tänkas behöva till hunden. Till exempel så erbjuder de premiumfoder, leksaker, bäddar, burar, aktiveringsleksaker, tugg och godis.

Fler nyheter