Vad lyfter en flyttgubbe varje dag i Kg

28 januari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Vad lyfter en flyttgubbe varje dag i kilogram?

Om du är nyfiken på att vara en aktiv flyttare och hur en typisk dag ser ut, så behöver du inte leta längre. Vi har allting som du behöver veta här. Du kanske undrar hur mycket fysisk ansträngning som ingår i jobbet som flyttare och det är klokt – det är ofta tunga lyft inblandade som kräver god fysisk styrka! I det här blogginlägget går vi igenom vilken vikt en flyttgubbe lyfter under varje dag – i kilogram. Läs vidare för att få mer inblick i ett av de tuffaste jobben som finns och få veta hur imponerande den uthållighet som krävs är!

Den vikt som flyttarna lyfter varierar enormt beroende på dag och jobb. Under en vanlig dag lyfter en flyttare vanligtvis mellan 150 och 200 kg. Detta gäller större föremål som möbler och vitvaror. Mindre föremål som lådor kan väga mindre än 10 kg styck, men en flyttare kan behöva bär flera av dem åt gången.

flyttfirma Norrköping

Ett bra alternativ till gym

För att flytta de tyngre föremålen använder flyttarna ofta specialutrustning, t.ex. truckar, dollies och ramper. Detta underlättar arbetet, men det krävs fortfarande fysisk ansträngning för att se till att föremålen lastas och lossas på ett säkert sätt. Flyttare bör också kunna uppskatta hur mycket vikt de kan lyfta utan att riskera ryggen.

Flyttare måste också kunna flytta föremål på ett skickligt sätt, ofta i trånga utrymmen eller upp och ner för trappor. Detta kräver utmärkt koordination och smidighet – ingen liten bedrift! För att vara säker på jobbet måste flyttare förstå hur mycket vikt deras kropp klarar av och ta regelbundna pauser när det behövs.

Men att ta anställning på en flyttfirma kan vara ett bra alternativ till att lägga pengar på ett gym. Dessutom får du betalt för din träning och inte tvärtom.

Fler nyheter