Välj trappa till hemmet baserat på behov och förutsättningar

23 januari 2022 Cecilia Olsson
trappa

editorial

När man ska välja en ny trappa till sitt hem så kan det vara klokt att välja modell både baserat på funktion och stil. Det viktigaste är såklart att man kan ta sig upp och ner för trappan på ett säkert sätt, men för att rummet ska kunna kännas enhetligt och tilltalande så kan det också vara viktigt att trappan passar in där den står. Som tur är så finns det många olika trappmodeller att välja mellan så man kan alldeles säkert hitta en innertrappa som möter de behov som finns samtidigt som den ser bra ut där den står.

Placering och funktion bör vara avgörande i val av innertrappa

Det allra första man bör tänka på är var trappen ska monteras samt vilka som ska använda den. Placeringen avgör i regel hur stor eller liten trappa man behöver. För att säkerställa trappans placering samt räkna ut hur stor den kan vara utan att ta upp för mycket av hemmets yta så kan man markera på golvet där den ska stå och låta markeringen sitta i några dagar. Då får man möjlighet att känna om storleken och placeringen är bra eller om man behöver ändra något.

trappa

Det är som sagt även viktigt att ta hänsyn till vilka som kommer att använda trappan. Om barn eller äldre ska använda sig av trappan så kan det vara bra att välja en trappa med lite större steg och även se till att den har räcke som man kan hålla sig i när man går upp och ner. Man bör helt enkelt minimera risken för olyckor. 

Säkra och snygga trappor

Är man på jakt efter en innertrappa så kan man kika in på https://www.stegfabriken.se/trappor/innertrappor. Hos Stegfabriken Sverige AB kan man enkelt läsa de separata produktbeskrivningarna för de olika modellerna för att hitta den trappa som passar bäst i hemmet. Samtliga av Stegfabrikens produkter håller en hög och jämn kvalitet och de ställer väldigt höga krav på säkerheten på alla deras trappor.

Fler nyheter