5 anledningar till att besöka tandläkaren regelbundet

20 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Förebygg tandsjukdomar med regelbundna tandläkarbesök

Det är lätt att glömma tandhälsan tills det uppstår problem. Men regelbundna besök hos tandläkaren kan hjälpa till att förebygga problem som hål, tandköttssjukdomar och dålig andedräkt. Här är fem skäl till varför du bör besöka tandläkaren regelbundet.

Varför du bör gå på regelbundna kontroller

1. För ett friskt leende. Regelbundna tandläkarbesök kan bidra till att hålla dina tänder och ditt tandkött friska. Under en kontrollundersökning rengör tandläkaren dina tänder och letar efter eventuella tecken på problem.

2. För att undvika hål i tänderna. Karies är ett av de vanligaste tandproblem som förekommer. De uppstår när plack som byggs upp på dina tänder orsakar karies. Att besöka tandläkaren regelbundet kan hjälpa till att avlägsna plack och förhindra att karies bildas.

image

3. För att förebygga tandköttssjukdomar. Tandköttssjukdom är en infektion i tandköttsvävnaden som kan leda till tandförlust om den inte behandlas. Att besöka tandläkaren för rutinmässiga rengöringar kan hjälpa till att avlägsna plack och tandstensuppbyggnad, vilket kan förhindra att tandköttssjukdomar utvecklas.

4. För att fräscha upp andedräkten. Om du har dålig andedräkt kan det vara ett tecken på tandköttssjukdom eller ett annat tandproblem. Ett besök hos tandläkaren kan hjälpa till att identifiera orsaken till din dåliga andedräkt och behandla den därefter.

5 … För sinnesfrid! Att veta att dina tänder och ditt tandkött är friska kan ge dig sinnesro och hjälpa dig att känna dig som bäst. Och om det finns några problem är det viktigt att upptäcka dem tidigt för att förhindra allvarligare problem längre fram.

Regelbundna tandläkarbesök är viktiga för den allmänna munhälsan. Så se till att boka in en tid hos din tandläkare var sjätte månad! Kika gärna hos magicaldental.se för mer information och deras tjänster, de hjälper dig gärna! Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp. Dela gärna med dig till vänner och familj du tror skulle ha nytta av det. 

Fler nyheter