Allt du behöver veta om fillers

08 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Fillers är ämnen som injiceras i huden för att fylla ut rynkor och linjer. De kan också användas för att öka läpparnas volym eller för att förbättra andra områden i ansiktet. Fillers är en populär behandling eftersom de ger omedelbara resultat och är relativt prisvärda. Det finns många olika typer av fillers tillgängliga, och var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Typer av fillers

Den vanligaste typen av fyllmedel består av hyaluronsyra. Detta ämne förekommer naturligt i kroppen och hjälper till att hålla huden återfuktad och fyllig. Fillers av hyaluronsyra är mycket effektiva när det gäller att fylla ut rynkor och linjer samt öka läpparnas volym. Dessa fyllmedel håller vanligtvis i sex till tolv månader innan de behöver bytas ut.

 

fillers

En annan populär typ av filler är gjord av kollagen. Kollagen är ett protein som förekommer naturligt i kroppen och som hjälper till att hålla huden fast och elastisk. Fillers av kollagen är mindre effektiva när det gäller att fylla ut rynkor och linjer än de som är gjorda av hyaluronsyra, men de kan fortfarande användas för att förbättra hudens utseende. Dessa fillers håller vanligtvis i tre till sex månader innan de behöver bytas ut.

Det finns också fillers av syntetiska material som t.ex. polymjölksyra eller silikon. Dessa fillers absorberas inte av kroppen och kan hålla i många år. De kan dock orsaka biverkningar som svullnad och rodnad, och de är inte lämpliga för alla.

Företaget Estamedic (https://estamedic.se/fyllmedel/) erbjuder fillers i Malmö i olika prisklasser. De har ett brett utbud av fillers tillgängliga, så det finns garanterat en som passar dig. Estamedic erbjuder även andra behandlingar som botox.

Fillers kan ha många biverkningar, så det är viktigt att rådgöra med en läkare innan du genomgår någon behandling. Fillers är inte lämpliga för alla och det finns vissa risker. Fillers kan dock vara ett utmärkt sätt att förbättra hudens utseende och göra dig vackrare.

Fler nyheter