Är månaden allt för lång?

20 januari 2020 Charlotte Kristiansson
Är månaden allt för lång?

Så kan det kännas ibland när det är lite tomt i plånboken. Det finns riktigt många saker du kan göra för att undgå detta. Det går i vissa tillfällen att få hjälp ifrån släktingar eller vänner. Det är såklart om det vet att de kan lita på dig och att du betalar tillbaka. Andra lösningar kan vara att ta ett sms lån. Tänk dock på att du ska vara noggrann med att betala tillbaka i tid. 

 

Andra sätt att optimera din ekonomi

Ett riktigt bra sätt att optimera sin ekonomi på är att lägga en budget. Se till att ha riktigt bra koll på alla dina utgifter och skriv in dem i ett Excel-ark. Att ha en bra översiktlig struktur på sin ekonomi är verkligen viktigt. Skriv ut ett par månaders förbruk från din nätbank och sätt in det i budgeten. Du kommer bli förvånad över hur många små onödiga utgifter du har. En kaffe ifrån kiosken, ett biografbesök och ett lite för dyrt schampoo kan på lång sikt verkligen bli många pengar.

Huslån

Har du ett huslån kan det vara en bra idé att hålla koll på om det är en bra idé att lägga om det. Då gäller det om att följa ordentligt med i nyheterna och vara vaken på när det är dags.

 

Dela

Ett annat sätt att spara pengar på är att helt enkelt dela saker med familj och vänner. Behöver du egentligen äga en borrmaskin? Det kan vara en ganska onödig pryl om du bara ska använda den en gång vart tredje år. Det går till och med att dela kläder. Har du funderat på att dela bil? Bilpooler har blivit vanligare de senaste åren. Det finns så många saker att dela på. I dessa miljötider kan det verkligen vara värt att ta sig en extra funderare över.

Fler nyheter