Hitta rätt produkter för hudvård som ger resultat

15 april 2020 Cecilia Olsson
Hitta rätt produkter för hudvård som ger resultat

Hudvård innebär att man tar hand om sin hud så att den ser ut och mår så bra som möjligt. När det kommer till hudvård ska man vara noga med både rengöring och återfuktning för att få ett optimalt resultat. Det finns väldigt många produkter att välja mellan och man kan behöva prova sig fram, men det finns några riktlinjer man kan använda sig av för att underlätta jakten på den perfekta hudvårdsrutinen. Det första är att ta reda på vilken hudtyp man har, har man fet, normal, torr eller blandhy? utefter det kan man välja produkter som är anpassade till just den hudtyp man har. 

Återfuktning är dock alltid viktigt oavsett vilken hy man än har. En normal hy behöver underhållas så att den behåller sin fukt, en torr hy behöver extra mycket återfuktning och näring, blandhy kan punktmarkeras för bästa resultat och en fet hy mår ofta bra av lättabsorberande och välbalanserade produkter. 

När man köper hudvårdsprodukter så gör man klokast i att köpa samtliga produkter från en och samma serie. De olika produkterna är nämligen gjorda för att komplettera varandra och ge bästa möjliga resultat. Väljer man produkter från olika serier kan de innehålla ämnen som tar ut varandra vilket ger en sämre effekt.

Något annat man ska tänka på för att hyn ska må så bra som möjligt är att skydda den mot solen. Det är därför rekommenderat att alltid använda solskyddsfaktor när man är ute i solljus.

Från Sephora kan man beställa högkvalitativa produkter för hudvård. Sephora är ett företag som strävar efter att alltid ligga i framkant när det kommer till skönhet. Bolaget grundades i Frankrike år 1969 och anslöt sig til Groupe LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton år 1997. Sephora erbjuder ett varierat utbud av varumärken och produkter, allt från väldigt sällsynta till välkända klassiker. 

Fler nyheter