Några tips inför badrumsrenoveringen

25 juni 2020 jonas olsson
Några tips inför badrumsrenoveringen

Funderar ni på att renovera badrummet? Det finns en hel del att tänka på vid en badrumsrenovering och kostnaderna kan lätt springa iväg. Därför är det bra om man börjar med att göra upp en budget över hur mycket renoveringen får kosta. Fundera också över vilken stil ni vill ha på badrummet och hur det ska se ut. Hämta inspiration från inredningstidningar och på nätet och sätt ihop en inspirationstavla med det som ni tycker är fint. Gör också en enkel skiss över badrummet och bestäm vad som måste rymmas i rummet, som exempelvis toalett, tvättställ, dusch, badkar, tvättmaskin, förvaring etc. 

 

Håll er till budgeten

Med hjälp av skissen och inspirationstavlan är det sedan bara att ge sig ut och leta kakel och badrumsporslin och eftersom ni har en budget vet ni i vilken prisklass ni ska leta. Badrumsinredning kan kosta en hel del men kanske kan man satsa på ett enklare kakel så att man istället kan lägga de där extra pengarna på designbadkaret? Kompromissa och satsa på det som är viktigast ifall att det är svårt att få budgeten att gå ihop. Som amatör ska man heller inte ge sig på att renovera badrummet själv utan anlita våtrumscertifierade hantverkare: https://www.upplandsror.se/

Certifierade hantverkare

Vid en badrumsrenovering i Uppsala eller någon annanstans ska man vara noga med att anlita en firma som är specialiserad på våtrum och som har de certifikat som krävs. Skulle en fuktskada uppstå gäller då försäkringen vilket inte är fallet om man renoverar själv. När ni begär in offerter från några olika firmor kan det vara bra att visa skissen som ni gjort även för dem. Kanske kommer de även med några bra och kloka förslag som ni inte har tänkt på? Fråga också efter referenser innan ni väljer firma och gå inte bara på priset. 

Fler nyheter