Satsa på trädbesiktning i Skåne

25 augusti 2021 jonas olsson
Satsa på trädbesiktning i Skåne

Har du flyttat till en ny bostad och vet inte om dina träd mår bra, eller vilka träd det ens är? Då kan det vara klokt att ta reda på det. Med en trädbesiktning i Skåne kan du få veta allt om vilka träd du har, hur de mår och ifall något behöver göras med träden inom omvårdnad eller fällning. Det kan låta som något som du kan göra om du är speciellt intresserad av trädgård eller har pengar över. Men det är en mycket viktig besiktning.

Genom en trädbesiktning kan du få en helt ny trädgård. Det kan vara något så enkelt som en beskärning som kan göra att du får mer frukt och till och med kan nå att plocka frukten. Eller så kan det behöva göras en gallring för att träden ska få mer sol och luft. Det finns även vissa växter som kan påverka träd negativt och göra att de inte mår så bra, eller att de till och med kan bli så pass påverkade att de kommer dö. Allt sådant kommer du få veta vid en besiktning.

Arborister är trädspecialister

En arborist är en specialist på träd. Och det kan kännas tryggt att veta att det finns de som du kan anlita för allt som har med träd att göra. Träden är annars ofta något som bara finns och frodas i en trädgård. Du kanske inte ens har klippt av en gren på ett träd, än mindre brytt dig om att ge trädet näring eller annan omvårdnad. När du får prata med en arborist så får du veta allt du behöver kunna om träden och deras skötsel.

Som arborist ser man inte annorlunda på träden än på andra typer av växter. Allt är en kedja där allt som växer hänger ihop. Och trädet ska vara taket i trädgårdens rum.  

Fler nyheter