Takmålning med långvarigt resultat

06 oktober 2020 Cecilia Olsson
Takmålning med långvarigt resultat

Att måla sitt hus handlar inte bara om att det ska se snyggt ut, det har även stor påverkan på hållbarheten både på fasad och tak. Målning är därför en viktig del i underhåll som bör göras med jämna mellanrum för ett fint och välmående hus. Det syns relativt tydligt när det börjar bli dags att måla om fasaden men det kan vara lite svårare att veta när det är dags att måla om taket.

Lägg en bra grund

Hur ofta taket behövs målas om beror delvis på hur utsatt det är för väder och vind, hur noggrant jobbet genomförts samt vilken kvalitet det är på produkterna som använts. Ett bra förarbetet är väldigt viktigt för att lägga en bra grund som gör att färgen håller längre. Genom att göra en taktvätt som tar bort påväxt och smuts får färgen betydligt bättre förutsättningar.

Anlita proffs som kan genomföra jobbet

Genom att anlita en professionell firma slipper du bekymra dig om vad som ska användas och framförallt så slipper du riskera att råka ut för en olycka då du rör dig på taket.

En professionell firma vet vilka produkter som är bäst att använda beroende på taktyp och har dessutom rätt utrustning samt kunskap för att kunna röra sig säkert på taket. 

Marknadens längsta garanti

Hustvättarna är ett exempel på ett sådant företag, de utför målning av betongpannor, tegelpannor, plåttak med mera. De lämnar dessutom marknadens längsta garanti på takmålning, tack vare att de tillsammans med en av Europas ledande färgtillverkare tagit fram en färg som är speciellt anpassat för det nordiska klimatet kan de lämna hela 12 års garanti.

En firma som erbjuder flera nödvändiga tjänster

Hustvättarna kan dessutom genomföra en grundlig taktvätt innan de målar för ett optimalt resultat som håller länge. Genom en utförlig taktvätt samt takmålning återställs takets grundskydd vilket leder till ett hållbart och tryggt tak som kan skydda hemmet i många år framöver, mer information finns på https://hustvattarna.se/takmalning/.

Fler nyheter