Tandborstningstips från Järfällas tandläkare

12 juni 2021 patrick pettersson
Tandborstningstips från Järfällas tandläkare

Småbarn är bra på att protestera, högt och rejält om de inte får sin vilja igenom. Där och då gäller det att som förälder visa vem som bestämmer när det gäller viktiga beslut och viktiga saker som handlar om barnen. Vill barnen ha på sig röda strumpor istället för de grå som man tagit fram är det läge att släppa det. Däremot om de protesterar mot tandborstningen får man som förälder ta tag i det hela.

Vad gör man när man har ett barn som vägrar borsta tänderna och öppna munnen. Det finns många olika saker man kan göra. Det går att leka fram tandborstningen med en del, i stil med att ”nu flyger planet in och gör några loopar i munnen”. Man kan även ge dem belöningar vid lyckade tandborstningar.

Ett tips kan vara när föräldern har borstat tänderna på barnet så får barnet borsta själv en stund efteråt. De kan få ett klistermärke efter varje genomförd tandborstning. När man fått ett visst antal klistermärken får man någon form av belöning för att man borstat bra.

Tandkontroll med tandborsttips

Sedan finns det de konstanta tandborstvägrarna. Besöker man https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/ som är tandläkare Järfälla kan man få tips hur man gör med tandborstvägrare. Ibland kan det räcka att en tandläkare enkelt förklarar för barnen varför man behöver borsta tänderna. Tandläkaren kan också berätta vilket arbete tandläkaren får göra om man inte borstar ordentligt.

Skulle ingenting fungera så får man som förälder ta i lite. Att sätta sig på golvet och lägga barnet mot vänsterarmen (om man är högerhänt) och se till att barnets högerarm är bakom förälderns rygg. Sedan håller man lugnt undan barnets vänster arm med sin egen och borstar med högerarmen. Kniper barnet ihop munnen kan man kittla dem lite så de skrattar, så kan tandborsten slinka in utan problem.

Fler nyheter